Tervellenőrzés

Bizonyos építőipari kivitelezések csak akkor kezdhetőek meg, ha bemutatásra kerül a szabályoknak megfelelő tervellenőri nyilatkozat. Ez különösen igaz akkor, ha a beruházás értéke meghaladja az 1 milliárd forintot.

A tervellenőrzés célja

Minden tervező arra törekszik, hogy tökéletes munkát adjon ki a kezei közül. Hibák azonban előfordulhatnak. A tervellenőrzés annak vizsgálata és bizonyítása, hogy a meglévő tervek kellően részletesek-e, azok megfelelnek-e a jogszabályoknak, szakmai követelményeknek, megrendelői igényeknek. Célja a minőségbiztosítás, a kivitelezés során felmerülő kockázatok csökkentése.

Szakmai véleményünket és észrevételeinket lehetőség szerint a tervezővel közösen egyeztetve fogalmazzuk meg, hiszen Ő lesz az, aki az esetlegesen felmerülő hibákat korrigálja.

Jogszabályi háttér

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet pontosan meghatározza a tervellenőr feladatait. Az általa készített nyilatkozatnak többek között tartalmaznia kell:

  • az építkezés pontos címét/helyrajzi számát
  • a tervellenőr részletes adatait
  • annak megállapítását, hogy az ellenőrzött műszaki megoldás megfelel-e a vonatkozó jogszabályoknak

Irodánk rendelkezik a megfelelő jogosultsággal és  szakmai tapasztalattal  a tervellenőri feladatok ellátására, melyet a legnagyobb körültekintéssel végzünk el.

Cégünk tervezői felelősségbiztosítással rendelkezik.